EMPREMPTA VERDA

L'objectiu de crear EMPREMPTA VERDA, es el de poder ser partíceps de la conscienciació que l'esport s'ha de practicar sent respectuosos amb el medi ambient.

No hi ha PLANETA B.

VIDEO-2021-01-19-21-54-58.mp4

SABIES QUE….

Sabies que hi ha una altra manera de fer esport i a la vegada ser respectuós amb el medi ambient? EL PLOGGING.

Ho definiríem com al recollida de residus mentre es fa esport (córrer, caminar, piragüisme, bicicleta...). Aquesta "moda" va sorgir a l'any 2016 a Estocolm d'un activista anomenat Erik Ahlström que va incorporar, a la seva rutina d'activitat física, la recollida de les deixalles que anava trobant en el seu recorregut. La paraula Plogging ve de "jogging", córrer i "plocka upp" que en suec significa recollir.

Aquesta pràctica deportiva-ecologista cada cop va tenint més adeptes i fins i tot a nivell mundial, degut a la creixent preocupació pel medi ambient i la gran contaminació per residus plàstics al nostre entorn els quals tarden molts anys en poder-se descompondre.


BENEFICIS DE FER PLOGGING

Els “ploggers” asseguren que es pot arribar a cremar fins a 300 calories fent 30 min. de plogging. Cada cop que ens ajupim a recollir estem realitzant una “sentadilla”, fet que afavoreix a la realització d’un exercici físic més complet.

Ajuda també a la nostra autoestima ja que ens sentim més satisfets havent contribuït a la millora mediambiental del nostre entorn i del Planeta.


CONSELLS PER LA SEVA PRÀCTICA

  • Utilitza sempre guants.

  • Beure aigua sobretot en els mesos més calurosos.

  • Quan fem l'acció de recollida, sobretot fer-ho com si féssim sentadilles mantenint l'esquena recta..

  • Canvia sovint la bossa de mà per tal d’evitar contractures.


Associacions sense ànim de lucre on la seva tasca és incentivar la pràctica del plogging:

@petjadaverda

@ucmarathon

@ploggingrrevolution